
Γιατί Ancient O.W.L.;
Η επιχείρηση αυτή εδρεύει στην Αθήνα και δεδομένου ότι στην Αρχαία Ελλάδα η θεά Αθηνά ήταν η προστάτιδα της πόλης, θεωρήθηκε κατάλληλο για μια επιχείρηση που ασχολείται κυρίως με τον αρχαίο πολιτισμό, να αφιερώσει σε αυτήν το όνομα της.
Το ιερό ζώο της θεάς, η κουκουβάγια, είναι ένα νυχτόβιο πτηνό που έχει εξαιρετική όραση στο σκοτάδι και θεωρείται πως διακατέχει, συμβολικά, την φυσική ικανότητα να βλέπει την «αθέατη πλευρά των πραγμάτων». Ως εκ τούτου, η κουκουβάγια επιλέχθηκε καθώς αντιπροσωπεύει τη σοφία και τη γνώση - τα κύρια αγαθά που επιδιώκονται μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων αυτής της επιχείρησης.
Η Έδρα






























Η Ancient O.W.L. εδρεύει στην περιοχή Ρέα Διονύσου, στην οδό Δρυάδων [Δρυάδες: Νύμφες των δασών], σε έναν υπέροχο χώρο, δίπλα στη φύση.
Η έδρα διαθέτει μεταξύ άλλων, το κεντρικό γραφείο μας, χώρους μελέτης, χώρους αναψυχής και bar. Επιπλέον διαθέτει βιβλιοθήκη, η οποία αποτελείται από 3.150 βιβλία που αφορούν ποικιλία θεμάτων όπως ιστορία, αρχαιολογία, μυθολογία, τέχνη, ιατρική, διατροφή, βοτανολογία, ψυχολογία, εσωτερισμό και πολλά άλλα.
Στην έδρα μας, εκτός από ημερομηνίες εκδηλώσεων στον χώρο, έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη του Ancient O.W.L. Club, αυστηρά κατόπιν ραντεβού.

Ειρήνη Τσακίρη
Αρχαιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ
Η Ειρήνη Τσακίρη ολοκλήρωσε της σπουδές Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και της Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και στη συνέχεια αποφοίτησε με Άριστα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα M.B.A. Μάνατζμεντ Τουρισμού της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Από το 2011 έχει συμμετάσχει σε μεγάλη ποικιλία αρχαιολογικών προγραμμάτων, και ως αρχαιολόγος και ως εκπαιδευόμενη, στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Πορτογαλία κ.α., ενώ κατά τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά με δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια.
Βασικοί άξονες της έρευνας της είναι η Ελλάδα της Κλασικής Εποχής (5ος - 4ος αιώνας π.Χ.), η Ελληνική Μυθολογία και η "αποκωδικοποίηση" της, η Παπυρολογία και οι πρακτικές εφαρμογές του κλάδου του Πολιτιστικού Τουρισμού.
Το 2021 ξεκίνησε τη διεξαγωγή της διδακτορικής διατριβής της με τίτλο «Η Επίδραση της Υιοθέτησης Φιλικών προς το Περιβάλλον Πολιτικών και Πρακτικών στη Λειτουργία και την Απόδοση των Πολιτιστικών Κέντρων» στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Μετά από 12 χρόνια με μεγάλη εμπειρία και περαιτέρω εκπαίδευση στον κλάδο του Πολιτισμού, αποφάσισε, το 2022, με την παρούσα επιχείρηση να εμπλουτίσει με καινοτόμες ιδέες την πολιτιστική διαδραστική εμπειρία στην Ελλάδα.
Εξωτερικοί Συνεργάτες

Κωνσταντίνα Συλίκου
Ζωγράφος, Εικαστικός, Σκηνογράφος
Η Κωνσταντίνα Συλίκου γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από το νησί της Τήνου.
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Δ. Μυταρά, Λ. Κανακάκη και Ι. Μόραλη. Στη συνέχεια, σπούδασε σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη, από όπου αποφοίτησε με άριστα.
Η κα. Κωνσταντίνα συνέχισε την ακαδημαϊκή της καριέρα με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Saint Martin's School of Art του Λονδίνου, με καθηγητές τους St. Marsden και A. Wishow.
Αργότερα σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επίσης, σπούδασε βυζαντινή ζωγραφική και φορητή αγιογραφία εικόνων και τέμπλων Ιερών Ναών.
Είναι δασκάλα ζωγραφικής σε μικρούς και μεγάλους και για περισσότερο από 3 δεκαετίες ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια Εικαστικών Εργαστηρίων στο Μοσχάτο (Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου, Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου), του Διονύσου κ.α.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 8 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έργα της βρίσκονται σε Μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Δημήτρης Τσακίρης
Μουσικός, Συγγραφέας, Ομοιοπαθητικός
Ο Δημήτρης Τσακίρης είναι απόφοιτος της Ομοιοπαθητικής Θεραπευτικής από τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής, όπου σπούδασε με καθηγητή του τον Γ. Βυθούλκα, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις σπουδές της Κτηνιατρικής Ιατρικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Μέσα από την Ομοιοπαθητική Θεραπευτική, ο κύριος Τσακίρης γνώρισε την Ιπποκράτειο Ιατρική, στην οποία εστίασε και εμβάθυνε. Η Ιπποκράτειος Ιατρική, η Αυτογνωσία, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ψυχολογία και τον εσωτερισμό, αποτελούν τους βασικούς άξονες της προσωπικής του έρευνας και αναζήτησης. Σε αυτό το ταξίδι της αναζήτησης, ο κύρος Τσακίρης ολοκλήρωσε επιπλέον ακαδημαϊκές σπουδές στο Τμήμα Θεολογίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το δίπλωμα για "Stress Counselling" από το Πανεπιστήμιο του Berkeley - College of Natural Therapies, του Λονδίνου.
Ο κ. Τσακίρης έχει κάνει σπουδές κιθάρας στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και το 2006 κυκλοφόρησε ο δίσκος του "Άκου τις Φωνές" με στίχους, κιθάρα και τραγούδι του ιδίου. Έχει κάνει συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (π.χ. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Cabaret Voltaire, Όνομα του Ρόδου, Blaze -Τήνος- κ.α.).
Έχει συμμετάσχει στην έκδοση πολλών βιβλίων και περιοδικών, τα οποία αφορούν τον εσωτερισμό και την ομοιοπαθητική. Το 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Πνευματικοί Δρόμοι" στο οποίο πραγματεύεται επιλεγμένες τεχνικές, πρακτικές και συστήματα που έχουν σκοπό την αυτογνωσία.

Βασιλική Τσακίρη
Διατροφολόγος, Minor Psychology
Η Βασιλική Τσακίρη σπούδασε Διατροφολογία - Διαιτολογία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και περάτωσε την πρακτική της άσκηση δίπλα στον κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο κ. Πέτσιο.
Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές της στο Deree American College, όπου τελείωσε το Minor Phsychology και παρακολούθησε πολλά παρεμφερή σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το "Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό να συνδυάσει τις δυνατότητες της ψυχολογίας και της διατροφολογίας, καθώς θεωρεί ότι οι δύο αυτοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για την ανθρώπινη υγεία, σε ολιστικό επίπεδο.
Βασικοί άξονες του ενδιαφέροντος και της έρευνας της είναι η Ιπποκράτειος Ιατρική και οι διατροφολογικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα.
Η κα. Βασιλική ασχολείται επίσης με το κλασικό τραγούδι και την όπερα, όντας η ίδια σοπράνο.

Βίκυ Χρίστου
Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Μουσειολόγος
Η Βίκυ Χρίστου είναι απόφοιτη της Σχολής Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής - πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, με ειδίκευση στη συντήρηση λίθου. Στη συνέχεια, διεύρυνε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία", με ειδίκευση στην Μουσειολογία. Κατά την περάτωση των μεταπτυχιακών σπουδών της έκανε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο "Σχεδιασμός και Υλοποίηση ενός Kοινού Προγράμματος σε Δύο Διαφορετικά Μουσεία" και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη δημιουργία, την οργάνωση και τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αρχαιολογικά μουσεία της Αττικής.
Έχει συμμετάσχει ως συντηρήτρια, ως μουσειολόγος, αλλά και ως εθελόντρια σε πληθώρα πολιτιστικών έργων π.χ. επανέκθεση μουσείων, συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων κ.α. και πλέον εργάζεται ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων με ειδικότητα στο λίθο, στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Επιπλέον, η κα. Βίκυ ασχολείται με την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής και κεραμικής.

Ευαγγελία Λαλούντα
Φιλόλογος, Εξειδικευμένη στο Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο
Η Ευαγγελία Λαλούντα σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της παρακολουθώντας δεκάδες σεμινάρια με βασικό άξονα το αρχαίο ελληνικό και λατινικό κείμενο, τόσο στη Φιλοσοφική Σχολή (π.χ. "Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Γένεση και Εξέλιξη", "Αρχαίο Δράμα, το Θέατρο των Κλασικών Χρόνων”, "Λατινική Γλώσσα και Λογοτεχνία", "Λατινική Γλώσσα, Αντίστροφο Κείμενο", κ.α.), όσο και σε άλλα Πανεπιστήμια και ιδιωτικούς φορείς.
Η κα. Λαλούντα διδάσκει αρχαία ελληνικά, λατινικά, ιστορία κ.α. από το 1992 και έχει εργαστεί ως σύμβουλος διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών σε φιλολόγους, ως δασκάλα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της φιλοσοφικής, καθώς και σε τελειόφοιτους για κατατακτήριες εξετάσεις, σε σχολές του ΕΚΠΑ (Φιλολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Φιλοσοφία, Παιδαγωγική).
Παράλληλα με το έργο της διδασκαλίας, σε πληθώρα εκπαιδευτικών δομών (π.χ. «Κέντρο Ειδικής Αγωγής Και Αποκατάστασης Μαθησιακών – Ασημίνα Μαυροειδή», «Άρτιο», «Πρότυπο Φροντιστήριο Χολαργού», «Χρυσή Τομή», κ.α.), η κα. Λαλούντα ασχολήθηκε και με τη συγγραφή φροντιστηριακών βιβλίων Λυκείου για Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Ιστορία κ.α.
